Mon-Fr: 09:00-18:00 EET

office@prospeed.bg


Зимни гуми с шипове

Зимни гуми с шипове

О  В

Зимни гуми с шипове

За всички фенове на зимните моторспорт усещания,

Проспийд предлага гуми със шипове Marshal KW22 175/65/14″

препоръчана от Шведските ни приятели, а те определено знаят кои гуми да ползват…

цена за брой – 250лв.

ограничени количества …

Зимни гуми с шипове 1

Зимните гуми с шипове: Изключително сцепление

Зимните условия, като сняг и лед, правят пътуването по-опасно, като намаляват сцеплението между гумите на автомобила и пътната повърхност. Снягът е тънък слой лед или водна пара, който се образува при ниски температури върху пътната повърхност. Тези гуми са специално проектирани да предлагат по-добро сцепление върху сняг и лед. Шиповете, вградени в гумите, пробиват тънкия слой лед и осигуряват по-добро сцепление, като предотвратяват изплъзване и подобряват управлението на автомобила.

Зимните гуми с шипове са специално проектирани за справяне със зимните условия на пътя, като сняг, лед и голямо количество вода. Един от ключовите елементи на тези гуми са шиповете, които се вграждат в гумения протектор и осигуряват по-добро сцепление със заледени и снеговити пътища.

гуми със шипове Marshal KW22 175/65/14"

Избор на гуми с шипове

Шиповете обикновено са метални щифтове или тапи, които се вграждат в гумата и пробиват повърхността на заледените пътища. Осигурявайки по-добро сцепление. Те помагат за намаляване на риска от изплъзване и за подобряване на контрола върху автомобила по време на зимните условия.

При избора на зимни гуми с шипове е важно да се обърне внимание на качеството на гумата и на баланса между сцеплението върху сняг и лед, износването на шиповете и шума, който те произвеждат. Въпреки предимствата си върху заледените повърхности, тези гуми обикновено имат по-висок шум и по-голямо износване в сравнение с другите видове зимни гуми.

Зимни гуми с шипове 3

Често задавани въпроси

Какво представляват зимните гуми с шипове?

Отговор: Зимните гуми с шипове са специално проектирани гуми за употреба през зимата, които са оборудвани с малки метални шипчета в грайферите. Тези шипове помагат за подобряване на сцеплението и тракцията на гумите върху сняг и ледени покривки.

Какво е предназначението на зимните гуми с шипове?

Отговор: Зимните гуми с шипове са предназначени за шофиране в условия на зимни условия, където има сняг, лед или смразяваща роса. Те осигуряват по-добро сцепление и контрол, което може да намали риска от пътни инциденти и осигури по-сигурно шофиране.

Каква е разликата между зимните гуми с шипове и зимните гуми без шипове?

Отговор: Зимните гуми с шипове имат малки метални шипчета, които осигуряват по-добро сцепление върху сняг и лед.докато зимните гуми без шипове имат специално проектиран грайфер, който осигурява по-добър контрол и сцепление върху мокри и заснежени пътища, но без металните шипчета.

Колко дълго могат да издържат зимните гуми с шипове?

Отговор: Издръжливостта на зимните гуми с шипове може да варира в зависимост от качеството на гумите, условията на шофиране и грижата за тях. Обикновено зимните гуми с шипове могат да издържат между 3 и 5 сезона. Важно да се извършва редовна проверка за износване и състояние на гумите.

Как да се грижа за зимните гуми с шипове след крайния сезон?

Отговор: След крайния сезон е важно да се съхраняват зимните гуми с шипове на сухо и прохладно място, далече от пряка слънчева светлина и топлина. Преди съхранението е препоръчително да се измият гумите и да се осигури правилното налягане на въздуха.

Последни новини

Ново зимно предложение

Възползвайте се от нашето зимно предложение! Спестете 18.80лв със зимния ни пакет, пътувайте безпроблемни километри през зимата!

Вижте повече
ваучер 50лв намаление
Ново предложение към нашите клиенти

С наближаващите празници отправяме предложение към нашите клиенти! Вече може да закупите подаръчен ваучер за стоките на Бардал и Спарко и да зарадвате приятел. Наличните ни ваучери са с различна стойност, могат да бъдат закупени през сайта или в обекта ни в гр. София.

Вижте повече
Тест с тежкотоварен автомобил MAN с Bardahl BDC
Тест с тежкотоварен автомобил MAN с Bardahl BDC

Тест с тежкотоварен автомобил MAN с Bardahl BDC Заедно с нашите парньори от TNS transport and logistic извършихме тест на подобрител за дизелово гориво Bardahl BDC с тежкотоварен автомобил MAN. Камионът беше натоварен с 20 тона товар и изминат пробег от 433 км. (Казичене – Стара Загора – Казичене) в два последователни дни при приблизително […]

Вижте повече