Mon-Fr: 09:00-18:00 EET

office@prospeed.bg


Тест с тежкотоварен автомобил MAN с Bardahl BDC

Тест с тежкотоварен автомобил MAN с Bardahl BDC

Тест с тежкотоварен автомобил MAN с Bardahl BDC

Заедно с нашите парньори от TNS transport and logistic извършихме тест на подобрител за дизелово гориво Bardahl BDC с тежкотоварен автомобил MAN.
Камионът беше натоварен с 20 тона товар и изминат пробег от 433 км. (Казичене – Стара Загора – Казичене) в два последователни дни при приблизително еднакви метереологични условия и един и същи шофьор. По време на експеримента пробега беше заснет и бе свалена бордова телеметрия.

Тестът беше проведен в два етапа:

Първи етап – пробегът беше изминат с не третирано дизелово гориво.
Втори етап – горивото беше третирано с подобрител за дизел Bardahl BDC.

Ето и обобщен резулатът:

  1. Ден първи – изминат маршрут от 433км. без подобрител за дизелово гориво Bаrdahl BDC, камионът показа разход от 25,3л./100км. при средна скорост 78 км/ч.
  2. Ден втори – изминат маршрут от 433км. като горивото беше третирано с подобрител Bardahl BDC, камионът показа разход от 23,5л./100км. при средна скорост 77 км/ч.

Разлика – спестено гориво от 1,8л./100км.

  • Повече динамика
  • По-лесно поддържане на зададената скорост
  • По-голяма лекота при движение в изкачване изминато на по-висока предавка
  • По-нисък моментен разход на гориво между (2 и 3 литра)

Последни новини

Ново зимно предложение

Възползвайте се от нашето зимно предложение! Спестете 18.80лв със зимния ни пакет, пътувайте безпроблемни километри през зимата!

Вижте повече
ваучер 50лв намаление
Ново предложение към нашите клиенти

С наближаващите празници отправяме предложение към нашите клиенти! Вече може да закупите подаръчен ваучер за стоките на Бардал и Спарко и да зарадвате приятел. Наличните ни ваучери са с различна стойност, могат да бъдат закупени през сайта или в обекта ни в гр. София.

Вижте повече
Тест с тежкотоварен автомобил MAN с Bardahl BDC
Тест с тежкотоварен автомобил MAN с Bardahl BDC

Тест с тежкотоварен автомобил MAN с Bardahl BDC Заедно с нашите парньори от TNS transport and logistic извършихме тест на подобрител за дизелово гориво Bardahl BDC с тежкотоварен автомобил MAN. Камионът беше натоварен с 20 тона товар и изминат пробег от 433 км. (Казичене – Стара Загора – Казичене) в два последователни дни при приблизително […]

Вижте повече