Mon-Fr: 09:00-18:00 EET

office@prospeed.bg


Мерки за безопасност HANS device

Мерки за безопасност HANS device

 Мерки за безопасност

на Вниманието на всички състезатели

FHR Устройства: HANS PERFORMANCE PRODUCTS – произведени от SCHROTH модел Sport II с размери среден и голям

SCHROTH Ви уведомява, че малка част от бройките SCHROTH SPORT II HANS доставени или продадени между май 2011 и март 2014 година са без елементи (оранжевите части на гърба на HANS), на които се монтират видиите, които държат тези части стабилно.

Посочените части могат да стоят стегнато на място в HANS устройството дори и без използването на видии. Въпреки това, в дадени случаи елементите могат да се откачат и това да доведе до неправилна употреба на HANS устройството. В тези случаи HANS устройството може да не успее да предпази човека, който използва устройството и да доведе до силни натоварвания на врата/шията, като могат да доведат до сериозни щети.

КАК ДА ПРОВЕРИТЕ ВАШЕТО SCHROTH HANS УСТРОЙСТВО

  1. Отнася се само за устройства SCHROTH SPORT II HANS.
  2. Проверете на гърба дали вашето устройство HANS е маркирано като “20 MSII” или “20 LS II, и отпред на HANS устройството ако има етикет за стандарт на FIA 8858-2010.
  3. Ако устройството Ви не е SCHROTH HANS SPORT II, то тогава това не Ви засяга.

При положителен резултат по точка 2 проверете:

  1. Лентовите носители за поправка (оранжевите части) се намират в предната част на HANS устройството.
  2. Ако на вашият HANS му липсват видии се свържете със SCHROTH за комплект видии.

 

липсващи видии(неправилно) с видии(правилно)

 

Какво да правите ако устройството Ви е засегнато

Моля свържете се директно със нас чрез E-mail (racing@schroth.com) или на телефон +49 (0) 2932 9742-0.Ние ще ви питаме за Вашето име, адрес на доставка и телефонен номер както и за серийния номер на вашето HANS устройство.

След това ще ви изпратим подходящите видии безплатно и незабавно.

След като получите тези видии, ще можете да ги инсталирате и вашето устройство отново ще отговаря на стандартите които Ви предлага HANS системата.

Тази информация се отнася само за HANS PERFORMANCE PRODUCTS SPORT II малки и големи размери със хомологационнен номер FHR.034.11.A и FHR.035.11.A произведени от SCHROTH.

Моля незабавно вземете мерки, т.к. изправноста на FHR устройство ще се проверява от техническите комисари.

Последни новини

Ново зимно предложение

Възползвайте се от нашето зимно предложение! Спестете 18.80лв със зимния ни пакет, пътувайте безпроблемни километри през зимата!

Вижте повече
ваучер 50лв намаление
Ново предложение към нашите клиенти

С наближаващите празници отправяме предложение към нашите клиенти! Вече може да закупите подаръчен ваучер за стоките на Бардал и Спарко и да зарадвате приятел. Наличните ни ваучери са с различна стойност, могат да бъдат закупени през сайта или в обекта ни в гр. София.

Вижте повече
Тест с тежкотоварен автомобил MAN с Bardahl BDC
Тест с тежкотоварен автомобил MAN с Bardahl BDC

Тест с тежкотоварен автомобил MAN с Bardahl BDC Заедно с нашите парньори от TNS transport and logistic извършихме тест на подобрител за дизелово гориво Bardahl BDC с тежкотоварен автомобил MAN. Камионът беше натоварен с 20 тона товар и изминат пробег от 433 км. (Казичене – Стара Загора – Казичене) в два последователни дни при приблизително […]

Вижте повече